Министерство на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите във Варна,

...
Министерство на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите във Варна,
Коментари Харесай

Кацаров осъди действията на антиваксърите във Варна, настоява прокуратурата да разследва случая |

Министерство на здравеопазването осъжда изрично противозаконните дейности на антиваксърите във Варна, оповестиха от пресцентъра на здравното ведомство.

В неделя, в морската столица .  Група жители, показали се като  " Комитет за избавление ", са желали от ваксиниращия екип документ, с който да удостоверят позволение за прилагане на лекарствените препарати (ваксини) на територията на България.

Протестиращите твърдели, че доставчикът на имунизациите, т.е. Министерството на здравеопазването, няма законово позволение за използване на имунизациите. Те декларирали, че ще подадат и тъжба в полицията за осъществено престъпление. След интервенция на служители на реда пунктът е бил затворен. 

Ето какво гласи позицията на здравното министерство за случая с медиците от 1 ДКЦ във Варна:

" Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че правят съзнателно работата си и избавят човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за отбягване на тежко протичане и гибел от COVID-19. Ваксинацията против COVID-19 в България е доброволна и всеки самичък взема решение дали да си сложи ваксина или не. Не принуждаваме никого, само че няма да позволим на проведени групи антиваксъри да пречат на искащите да се ваксинират.

Няма да им позволим, поради самите тях. В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в лечебните заведения, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неимунизирани. Когато на следващия ден същите антиваксъри развият тежки признаци на COVID-19, ще желаят от нашите медици, които през вчерашния ден обругаха, да им обезпечат най-хубавото лекуване. Няма обаче да можем да им го осигурим, в случай че ни пречат и не се съблюдават предписаните от специалистите ограничения. "

В позицията на Министерство на здравеопазването се прецизира, че министър Кацаров ще упорства прокуратурата да проверява случая и в случай че се открият данни за закононарушение, отговорните лица да бъдат изправени пред съда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР